Ahoj, vítame ťa na našej škole.
Sme modernou a životaschopnou školou, ktorá rozvíja tvorivé schopnosti žiakov, umožňujeme im získať kvalitné vzdelanie a odborné zručnosti zamerané na uplatniteľnosť v osobnom aj profesijnom živote. Sme vždy otvorený žiakom, rodičom, ale aj širokej verejnosti, rozvíjame zručnosti žiakov aj v mimoškolských aktivitách, sme centrom celoživotného a kontinuálneho vzdelávania.
Študijné odbory:
- Kaderník – vizážistka (4-ročné štúdium)
- Kozmetička a vizážistka (4-ročné štúdium)
- Kozmetik (4-ročné štúdium)
- Kuchár (4-ročné štúdium)
- Čašník, servírka (4-ročné štúdium)
- Pracovník marketingu (4-ročné štúdium)
Kaderník – vizážistka
Absolvent má uplatnenie v kaderníckych a kozmetických salónoch, v kúpeľných zariadeniach a wellness centrách, v predajniach s kaderníckymi a kozmetickými prípravkami, v prevádzkach hotelov, liečebných zariadení, v predajniach a v spoločnostiach zaoberajúcich sa výrobou, predajom a distribúciou vlasových, kozmetických a manikérsko-pedikérskych prípravkov, pomôcok, prístrojov a náradia, prípadne ako živnostník.
Kozmetička a vizážistka
Absolvent sa uplatní v kozmetických salónoch i v súkromnom podnikaní, v prevádzkach hotelov, liečebných zariadení, v predajniach kozmetiky a parfumérii prípadne ako súkromný dealer, masérka, manikérka, pedikérka Žiaci sa pripravujú na prácu kvalifikovanej kozmetičky v kozmetických salónoch, môžu sa uplatniť aj v obchodnej sfére kozmetického priemyslu.
Kozmetik
Absolvent študijného odboru ovláda odbornú terminológiu, základné technologické postupy pri poskytovaní kozmetických služieb. Preukazuje praktické zručnosti, má potrebné znalosti z odborných predmetov. Uplatní sa v kozmetických salónoch i v súkromnom podnikaní, v prevádzkach hotelov, liečebných zariadení, v predajniach kozmetiky a parfumérii prípadne ako súkromný dealer, masérka, manikérka, pedikérka . Žiaci sa pripravujú na prácu kvalifikovanej kozmetičky v kozmetických salónoch, môžu sa uplatniť aj v obchodnej sfére kozmetického priemyslu. Štúdium sa ukončuje výučným listom a maturitným vysvedčením. Absolventi môžu pokračovať v štúdiu na vysokej škole.
Kuchár
Absolvent je kvalifikovaný odborník, schopný samostatne pracovať v oblasti spoločného stravovania ako pracovník v reštauráciách, hoteloch, v ostatných zariadeniach spoločného stravovania a ako samostatne činná osoba. Ovláda práce spojené so samostatnou prípravou pokrmov, pozná suroviny, nápoje a technológiu ich výroby, zásady uplatňovania gastronomických pravidiel, receptúry a technologické postupy bežných a náročných jedál. V zamestnaní môže byť zaradený ako kuchár v reštauráciách, hoteloch a ostatných zariadeniach spoločného stravovania alebo ako živnostník po získaní potrebnej praxe. Štúdium sa ukončuje výučným listom a maturitným vysvedčením. Absolventi môžu pokračovať v štúdiu na vysokej škole.
Čašník, servírka
Absolvent sa uplatní ako čašník a servírka v zariadeniach spoločného stravovania. Má možnosť pracovať ako prevádzkar v podnikových alebo súkromných reštauráciách, hoteloch, ubytovacích a rekreačných zariadeniach. Odborné vzdelávanie je zamerané na oblasť ekonomiky, spoločenskej komunikácie, potravín a výživy, technológie príprav pokrmov, stolovania a hospodárske výpočty. Štúdium sa ukončuje výučným listom a maturitným vysvedčením. Absolventi tohto štúdia môžu pokračovať v štúdiu na vysokej škole.
Pracovník marketingu
Absolvent je schopný vykonávať odborné činnosti súvisiace s praktickým marketingom v oblasti cestovného ruchu, hotelových a gastronomických služieb. Pozná prírodné, historické, kultúrne a ekonomické podmienky rozvoja cestovného ruchu vo svete a na Slovensku. Štúdium sa ukončuje výučným listom a maturitným vysvedčením. Absolventi môžu pokračovať v štúdiu na vysokej škole.
Učebné odbory:
- Cukrár – kuchár (4-ročné štúdium)
- Kuchár (3-ročné štúdium)
- Čašník, servírka (3-ročné štúdium)
- Kaderník (3-ročné štúdium)
- Stolár (3-ročné štúdium)
- Inštalatér (3-ročné štúdium)
- Murár (3-ročné štúdium)
Cukrár – kuchár
Učebný odbor je štvorročný a žiak po jeho skončení získa výučný list v odbore cukrár a kuchár. Žiaci nadobudnú teoretické vedomosti a praktické zručnosti v uvedených odboroch a po ukončení štúdia nájdu uplatnenie v kuchyniach hotelov, reštaurácii a podnikov spoločného stravovania ako aj v cukrárskych výrobniach. Naďalej ponúkame dvojročné maturitné štúdium určené absolventom učebných odborov s cieľom získať maturitu v odbore potravinárska výroba.
Kuchár
Absolvent učebného odboru kuchár je kvalifikovaný zamestnanec, schopný samostatne pracovať v oblasti spoločného stravovania ako pracovník v reštauráciách, hoteloch, v ostatných zariadeniach spoločného stravovania a ako živnostník. Ovláda práce spojené so samostatnou prípravou pokrmov, pozná suroviny, nápoje a technológiu ich výroby, zásady uplatňovania gastronomických pravidiel, receptúry a technologické postupy bežných a náročných jedál, ovláda zásady bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, kultivované a spoločenské správanie, vie odborne komunikovať so zákazníkom.
Čašník, servírka
V týchto odboroch žiak získa odborné a teoretické vedomosti a praktické zručnosti, aby bol schopný vykonávať kvalifikovanú činnosť pri príprave a pri obsluhe jedál v reštauráciách, hoteloch a ďalších zariadeniach spoločného stravovania. Odborné vzdelávanie je zamerané na oblasť ekonomiky, spoločenskej komunikácie, potravín a výživy, technológie príprav pokrmov, stolovania a hospodárske výpočty.
Kaderník
Príprava žiakov v tomto odbore pozostáva z teoretickej všeobecnej a odbornej časti a z praktickej časti prostredníctvom odborného výcviku. Žiaci získajú teoretické vedomosti i praktické skúsenosti o pracovných postupoch jednotlivých kaderníckych prác, základoch vlasovej kozmetiky, manikúry, líčenia a starostlivosti o pleť, o výrobe vlasových doplnkov a úprave parochní.
Stolár
Žiak sa naučí poznávať drevo a ostatné materiály podľa druhov a použitia, spracovávať drevo ručne a strojne, spájať do rôznych výrobkov a konštrukcií. Svoje výrobky bude vedieť povrchovo upraviť nátermi, politúrou, fóliami. Výuka sa orientuje na zhotovovanie atypických okien, dverí, drevených schodísk, výrobu a montáž obkladov, kuchynských liniek a nábytku.
Inštalatér
Učebný odbor je zameraný na montáž, údržbu a opravu vodovodných, kanalizačných, plynovodných a vykurovacích zariadení. Žiaci sa naučia montovať umývadlá, WC zariadenia, vane, vodovodné batérie, tiež aj spájať potrubie zváraním. Získajú aj zdatnosť pri inštalovaní prvkov vykurovania stavieb.
Murár
Učebný odbor je zameraný na zhotovenie hrubej stavby – murovanie z tvaroviek, montáž prefabrikátov, betonáž základov, zhotovenie stropov, zhotovenie vnútorných a vonkajších omietok, zhotovenie obkladov a dlažieb, zhotovenie zatepľovania budov ako aj zhotovenie izolácií, vykonávať údržbu, opravy a rekonštrukcie stavieb.
Žiaci získajú prehľad o stavebných materiáloch, o ich vlastnostiach a nových technologických postupoch.
Cieľ školy
Cieľom školy je pripraviť odborných a kvalifikovaných zamestnancov. Študenti našej školy opúšťajú brány vybavení rozvinutou sebareflexiou, komunikačnými zručnosťami, vyrovnaní s neúspechmi a schopní ich riešiť, tolerantní, ochotní spolupracovať a kultúrne sa správať.
Aktivity školy
Naša škola sa zapája do rôznych projektov a súťaží, kde naši absolventi obsadzujú úctihodné miesta, ako napríklad: IKA – CULINARY OLYMPICS STUTTGART 2020, 26.ročník Danubius Gastro – Poézia v gastronómii, 7. ročník barmanskej súťaže o putovný pohár župana TTSK, 8.Ročník Žilinská Gastronomická Jeseň 2019 a iné
- +421 33 5521109
- sulkova.darina@zupa-tt.sk
- Lomonosovova ul. č. 2797/6, Trnava
- http://www.sosos-trnava.sk
Deň Otvorených Dverí
- DD.MM.RRRR
- Ulica Číslo, PSČ, Mesto
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.