Ahoj, vítame ťa na našej škole.
Škola je zameraná v súčasnosti na odbory z oblasti obchodu, reštauračných služieb a potravinárstva. Na škole sú všetky odbory určené pre chlapcov ako aj pre dievčatá. V odbore obchodu a reštauračných služieb sa venuje pozornosť najmä výučbe cudzích jazykov, komunikácií a praktickej činnosti v styku so zákazníkmi. V odboroch potravinárskych najmä získaniu praktických zručnosti a schopnosti vo svojich odboroch.V rámci odbornej praxe sa škola zameriava najmä na prax v reálnych podmienkach našich slovenských podnikov a firiem ale aj v podmienkach zahraničných firiem a podnikov, kde trávia študenti niekoľko mesiacov v roku/aj cez letné prázdniny/. Ide o Poľsko, Česko, Taliansko, Chorvátsko, Cyprus a Grécko/Kréta/.
Študijné odbory:
– Obchodný pracovník (4-ročné štúdium)
– Pracovník marketingu (4-ročné štúdium)
– Čašník, servírka (4-ročné štúdium)
– Kuchár(4-ročné štúdium)
– Cukrár kuchár(4-ročné štúdium)
– Cukrár pekár (4-ročné štúdium)
– Mäsiar kuchár(4-ročné štúdium)
– Predavač(3-ročné štúdium)
– Biochemik – mliekarskávýroba(3-ročné štúdium)
– Biochemik-výroba piva a sladu(3-ročné štúdium)
Obchodný pracovník
Absolvent študijného odboru obchodný pracovník je kvalifikovaný pracovník, schopnýsamostatne vykonávať náročné pracovné činnosti v obchodno-prevádzkových, alebovybraných technicko-hospodárskych funkciách prevádzkového charakteru. Charakteristickýmrysom odborného vzdelávania a prípravy je široká profesijne koncipovaná orientácia, ktoráumožňuje vstup absolventov do všetkých druhov obchodných a sprostredkovateľských firiem,obchodných spoločností a družstiev.
Pracovník marketingu
Absolvent je odborník schopný vykonávať činnosti súvisiace s praktickým marketingom, jehoriadením a organizovaním Pozná sortiment výrobkov, ich spôsob výroby, obchodu a služieb.Dokáže zostaviť ponuku produktov, ovláda účtovnú evidenciu, informačné technológie,hospodársku korešpondenciu, cudzí jazyk. Absolvent získa maturitné vysvedčenie a výučnýlist. Možnosť duálneho vzdelávania a prípravy v odbore.
Čašník, servírka
Absolvent štvorročného študijného odboru po ukončení štúdiaúspešne vykonanou maturitnou skúškou získava kvalifikáciu na úrovni úplného strednéhoodborného vzdelania. Po ukončení prípravy samostatne zvládne jednoduchú a zložitú obsluhuhostí v zariadeniach spoločného stravovania (reštaurácie, hotely, bary, bistrá, penzióny, chatya pod.) pri bežných prevádzkach ako aj pri slávnostných príležitostiach, uviesť hostía poskytnúť pomoc klientom pri výbere z jedálneho lístka, pripravuje miešané nápoje aj podľavlastných receptúr, dokončuje jedlá pred hosťom a pripravuje tabule na slávnostné príležitostí.
Kuchár
Absolvent štvorročného študijného odboru po ukončení štúdia úspešnevykonanou maturitnou skúškou získava prvú kvalifikáciu na úrovni úplného strednéhoodborného vzdelania. Po ukončení prípravy je kvalifikovaný odborník, schopný samostatnepracovať v oblasti spoločného stravovania ako pracovník v reštauráciách, v hoteloch,v ostatných zariadeniach spoločného stravovania ako samostatne činná osoba.
Cukrár kuchár
Absolvent učebného odboru je kvalifikovaný pracovník schopný samostatne pracovať v oblasti
cukrárskej výroby a spoločného stravovania – v reštauráciách , hoteloch, v ostatnýchzariadeniach spoločného stavovania, má možnosť samostatne podnikať. Ovláda prácespojené so samostatnou prípravou jedál, cukrárskych výrobkov, múčnikov, dezertov, poznásuroviny, zásady uplatňovania gastronomických pravidiel, receptúry, technologické postupyprípravy jedál a cukrárskych výrobkov. Ovláda technologické postupy výroby, prácu svýpočtovou technikou a metódy plánovania a riadenia ekonomiky práce.
Cukrár pekár
Absolventi učebného odboru 2978 H cukrár pekár sú kvalifikovaní pracovníci so širokýmodborným profilom, schopní samostatne vykonávať odborné technické a technologickéčinnosti v pekárskej a cukrárskej výrobe. Ovládajú príslušnú techniku, stroje a zariadenia,príslušné technológie, základy ekonomiky výroby a služieb. Poznajú základné prírodovednézákonitosti svojho odboru a vedia ich prakticky využívať pri riešení odborných problémov.
Mäsiar kuchár
Absolvent vie pripraviť suroviny na výsek a výrobu rôznych druhov mäsových výrobkov, deliť
a spracovávať mäso jatočných zvierat, zveriny, hydiny, rýb a morských živočíchov, obsluhovať
pracovné stroje, zariadenia a ostatný inventár, pripravovať nápoje, jedlá studenej a teplejkuchyne, regionálne jedlá a špeciality domácej a medzinárodnej kuchyne, vypočítať kalkulácie
jedál a nápojov, teplej a studenej kuchyne. zásady správneho skladovania.
Predavač
Absolvent po 3. roku ovláda práce spojené s technikou predaja tovaru, ovláda zásadybezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, kultivované a spoločenské správanie, vie odbornekomunikovať so zákazníkom. Absolvent po 3 rokoch prípravy môže vykonávať vedúcehopredajne. Absolvent je kvalifikovaný a spĺňa podmienky na výkon práce v obchode aobchodných prevádzkach.
Biochemik – mliekarskávýroba
Absolvent učebného odboru je kvalifikovanýprevádzkový pracovník v potravinárstve, schopný posudzovať základné a pomocné suroviny,kontrolovať nastavenie technologických parametrov vo výrobnom procese, v súlades predpísanými technológiami obsluhovať stroje a zariadenia na spracovanie mlieka a výrobumliečnych výrobkov, vyrábať výrobky podľa technologických postupov a receptúr, dodržiavaťa uplatňovať zásady HACCP, bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci.
Biochemik-výroba piva a sladu
Absolvent má všetky predpoklady nato, aby po príslušnej praxi vedel posudzovať základné a pomocné suroviny, kontrolovaťnastavenie technologických parametrov vo výrobnom procese, vyrábať výrobky podľatechnologických postupov a receptúr, dodržiavať a uplatňovať zásady HACCP, bezpečnosti aochrany zdravia pri práci. Vie sa orientovať v základných vzťahoch svojho odvetvia výroby kživotnému prostrediu a v zásadách jeho ochrany pred možnými negatívnymi vplyvmi.
Cieľ školy:
Zvýšiť efektívnosť výchovno-vzdelávacieho procesu a odbornej prípravy s cieľom pripraviť kvalifikovaných a schopných absolventov s uplatnením na trhu práce.
Aktivity školy:
Modernizácia, rekonštrukcia
Moderná stredná škola v 21. storočí
Akreditované inovačné vzdelávanie
Projekt Comenius
WWW.jomie.eu
Bilaterárne partnerstvo
Erasmus+
Interreg Poľsko-Slovensko
EIT Manufactoring
IT Akadémia – vzdelávanie
- +421517710863
- sekretariat@sosoas-po.vucpo.sk
-
Sídlisko duklianskych hrdinov 3 081 34 Prešov
- https://gastrosos.edupage.org/
Deň Otvorených Dverí
- DD.MM.RRRR
- Ulica Číslo, PSČ, Mesto
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.