Ahoj, vítame ťa na našej škole.
Naša škola poskytuje vzdelanie mladým ľuďom podľa ich záujmu, želania a momentálnych potrieb. Za sebou má bohatú históriu, veď za 70 rokov svojho trvania premenila mnohým – rodičom i študentom – sny a túžby na skutočnosť.Výchovno-vzdelávací proces prešiel a prechádza transformačnými zmenami kvalitatívneho charakteru. Túto náročnú prácu v súčasnosti zvláda odborne fundovaný pedagogický i nepedagogický kolektív.
Študijné odbory:
– Mechanik počítačových sietí (4-ročné štúdium)
– Technik spracovania plastov(4-ročné štúdium)
– Agropodnikanie – poľnohospodársky manažment(4-ročné štúdium)
– Mechanizácia pôdohospodárstva(4-ročné štúdium)
– Veterinárne zdravotníctvo a hygiena (4-ročné štúdium)
– Mäsiar, kuchár(4-ročné štúdium)
– Cukrár, kuchár(4-ročné štúdium)
– Cukrár, pekár(4-ročné štúdium)
– Autoopravár mechanik(3-ročné štúdium)
– Operátor spracovania plastov(3-ročné štúdium)
– Cukrár(3-ročné štúdium)
– Biochemik, mliekarská výroba(3-ročné štúdium)
– Agromechanizátor, opravár(3-ročné štúdium)
Mechanik počítačových sietí
Absolventi študijného odboru sú pripravovaní tak, aby po absolvovaní nástupnej praxe mohli pracovať v podnikoch, firmách a súkromne podnikať v týchto oblastiach:montáž počítačov a periférnych zariadení, montáž počítačových sietí, diagnostika, údržba a opravy počítačov a periférnych zariadení, diagnostika, údržba a opravy počítačových sietí, správa lokálnych počítačových sietí.
Technik spracovania plastov
Štúdium vie pripraviť odborníkov pre technológie využívané v priemysle na spracovanie plastov a pre pridružené odvetvia, príslušné podniky, prevádzky a laboratória. Absolvent má zvládnuť náročné úlohy zvyšovania úrovne kvality výroby a konkurencieschopnosti výrobkov. Sú to základné odborné činnosti zamerané na technológie spracovania plastov a kontrolu kvality výroby.Žiaci sa budú pripravovať na zvládnutie základných úkonov v prevádzkových a laboratórnych podmienkach, získavajú schopnosť merať, skúšať, nastavovať a kontrolovať technologické procesy spracovania plastov, sú schopní vykonávať činnosti, ktoré tvoria základ ich odbornosti.
Agropodnikanie – poľnohospodársky manažment
Absolvent odborného zamerania pozná a ovláda princípy a základy informatiky, účtovníctva, marketingu, techniky administratívy, štatistiky, manažmentu a metódy ich využívania v ekonomickom riadení podniku, služieb, princípy a možnosti podnikateľskej činnosti. Ovláda anglický alebo nemecký jazyk.
Mechanizácia pôdohospodárstva
Absolvent tohto odboru je kvalifikovaným pracovníkom so širokým odborným profilom a primeraným odborným vzdelaním. Absolvent je dostatočne adaptabilný aj v príbuzných odboroch, logicky mysliaci, schopný aplikovať nadobudnuté vedomosti a schopnosti pri riešení problémov, schopný pracovať samostatne aj v tíme, sústavne sa vzdelávať, trvale sa zaujímať o vývoj svojho odboru štúdiom odbornej literatúry, ovládať metódy práce technika, dôležité odborné manuálne zručnosti. Ovláda princípy ekonomiky, účtovníctva a podnikania v podmienkach trhového mechanizmu.
Veterinárne zdravotníctvo a hygiena
Absolvent študijného odboru veterinárne zdravotníctvo a hygiena je kvalifikovaný veterinárny zdravotnícky pracovník so širokým odborným profilom a všeobecným stredoškolským vzdelaním. Je pripravený samostatne vykonávať práce vo veterinárnej starostlivosti o zdravie a úžitkovosť hospodárskych zvierat, na úseku hygieny potravín a surovín živočíšneho pôvodu, na úseku laboratórnej praxe, v chove, reprodukcii a inseminácii zvierat, v asanácii chovateľských, potravinárskych a iných priestorov, pri doliečovaní pacientov podľa pokynov veterinárneho lekára, pri asistovaní chirurgických, pôrodníckych a iných veterinárnych zákrokov.
Mäsiar, kuchár
Odbor mäsiar kuchár je široko koncipovaným učebným odborom, ktorý umožňuje absolventom základných škôl získať stredné odborné vzdelanie s primeraným všeobecno-vzdelávacím základom, s odbornými teoretickými vedomosťami a praktickými zručnosťami tak, aby boli schopní samostatne vykonávať činnosti v oblasti prípravy, výroby, manažovania a kontroly mäsiarskej výroby a gastronómie.
Cukrár, kuchár
Absolvent odboru cukrár kuchár má vedomosti so všeobecnovzdelávacím základom, disponuje odbornými teoretickými a praktickými zručnosťami tak, že je schopný vykonávať kvalifikovanú činnosť pri príprave cukrárskych výrobkov, múčnikov, dezertov, jedál v cukrárskej výrobe, reštauráciách, hoteloch a ďalších zariadeniach spoločného stravovania.Všeobecné vzdelávanie umožňuje absolventovi adaptovať sa v praxi, podporuje celkový rozvoj osobnosti.
Cukrár, pekár
Absolvent odboru cukrár pekár je pripravený na uplatnenie v cukrárskej a pekárskej výrobe. Vie aplikovať získané vedomosti a zručnosti v praktickej činnosti, iniciatívne a samostatne riešiť úlohy na pracovisku, pracovať v kolektíve a tiež samostatne podnikať. Absolvent pozná príslušné normy, platné pri výrobe a kontrole cukrárskych a pekárskych výrobkov, ovláda technologické postupy výroby, prácu s výpočtovou technikou a metódy plánovania a riadenia ekonomiky práce.
Autoopravármechanik
Učebný odbor pripravuje absolventa so všeobecno-vzdelávacím základom, nevyhnutným pre pochopenie odborných teoretických vedomostí a získanie praktických zručností tak, aby absolvent bol schopný samostatne vykonávať činnosti pri výrobe, servise a opravách automobilov.
Operátor spracovania plastov
Štúdium vie pripraviť odborníkov pre technológie využívané v priemysle na spracovanie plastov a pre pridružené odvetvia, príslušné podniky, prevádzky a laboratória. Absolvent má zvládnuť náročné úlohy zvyšovania úrovne kvality výroby a konkurencieschopnosti výrobkov. Sú to základné odborné činnosti zamerané na technológie spracovania plastov a kontrolu kvality výroby.
Cukrár
Absolvent učebného odboru je kvalifikovaný odborný pracovník, schopný pracovať podľa platných technologických postupov, dodržiavať platné receptúry a technicko-hospodárske normy. Absolvent vie pripraviť cukrárske cestá, plnky, hmoty, upiecť, plniť, zdobiť rôzne druhy výrobkov, pripraviť, prepočítať spotrebu, hodnotiť a odstraňovať chyby, zabezpečiť správne manipulovanie a uskladnenie. Má základné komunikačné schopnosti, znalosti z ekonomických a hygienických zákonov. Počas výroby prísne dbá na bezpečnosť práce, osobnú hygienu, hygienu pracoviska a zabezpečuje zásady starostlivosti o životné prostredie. Absolventi odboru sa môžu uplatniť vo výrobniach cukrárskych výrobkov, predajniach cukrárskych výrobkov alebo môžu vykonávať vlastnú podnikateľskú činnosť.
Biochemik, mliekarská výroba
Absolvent trojročného učebného odboru vie správne obsluhovať stroje a zariadenia na spracovanie mlieka a na výrobu mliečnych výrobkov v prostredí mliekarenských prevádzok, dokáže voliť technologické postupy prác, ako spracovávanie základnej suroviny (mlieka), pomocných činidiel a prísad na polotovary a hotové výrobky, riadiť a obsluhovať chemické, chemicko-fyzikálne a biologické technologické procesy vrátane kontrolných činností v mliekarenskej výrobe, riadiť a obsluhovať technologické výrobné zariadenia, odoberať vzorky na laboratórne analýzy medziproduktov a finálnych výrobkov, ovláda senzorickú kontrolu kvality výrobkov, skladovacie, expedičné a hygienicko-sanitárne práce.
Agromechanizátor, opravár
Absolvent učebného odboru je kvalifikovaný pracovník so širokým odborným profilom a primeraným všeobecným vzdelaním, schopný samostatne odborne vykonávať základné a špecializované práce v poľnohospodárstve a v službách mechanizačnými prostriedkami, strojmi a zariadeniami, dodržiavať technologické postupy, robiť údržbu a opravu strojov, zabezpečovať prevádzkovú spoľahlivosť strojov a zariadení. Ovláda obsluhu a využitie základnej počítačovej techniky. Pre vykonávanie uvedených činností absolvent má byť dostatočne adaptabilný, logicky mysliaci, schopný aplikovať získané vedomosti a manuálne zručnosti v podmienkach trhového hospodárstva, používať racionálne metódy práce, rozvážne a rozhodne konať v súlade s právnymi normami spoločnosti. Absolvent je pripravený na výkon odborných činností, pre ktoré je podmienkou stredné odborné vzdelanie v pôdohospodárstve vo veľkovýrobných podmienkach, v stredných a malých podnikoch a v službách. Absolvent odbornou praxou a ďalším štúdium si ďalej môže zvyšovať kvalifikáciu a pokračovať v nadstavbovom štúdiu pre absolventov trojročných učebných odborov.
Cieľ školy
Zvýšiť kvalitu odborného vzdelávania a prípravy v Prešovskom samosprávnom kraji reflektujúc potreby trhu práce.
Aktivity školy
Súčasťou vzdelávacieho procesu sú rôzne kurzy: plavecký, lyžiarsky, kurz na ochranu človeka a prírody a tí, ktorí dosiahnu stanovený vek, absolvujú vodičský kurz v našej autoškole a získajú oprávnenie skupín B a T.Svoje záujmy môžu žiaci rozvíjať v záujmovej krúžkovej činnosti (futbal, tenis, športové hry, turistika, nemecký a anglický jazyk, v krúžku logického myslenia, v dramatickom, …), tiež na rôznych exkurziách (Gastra, Alimenta, Autosalón Nitra, Bratislava, …) i návštevou divadelných predstavení a koncertov.
- +421 52 4523040
- studijne.soskezmarok@gmail.com
- Kušnierska brána 349/2, 060 01Kežmarok
- https://soskusnierskakk.edupage.org/
Deň Otvorených Dverí
- DD.MM.RRRR
- Ulica Číslo, PSČ, Mesto
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.